Kontakt & öppettider

Carlandersparken 1
Växeltelefon 031-81 80 00
Vårdcoach* 031-81 91 30
Öppettider reception Måndag - Fredag 07.00-17.00
* Hjälper dig hur/om du kan bli patient hos oss ** OBS! Ej medicinska frågor
Centralt läge

Hitta till Carlanderska

Carlanderska är ett centralt beläget sjukhus i Göteborg. Det ligger vid Eklandagatan med adress Carlandersparken. Detta ligger i närheten av Göteborgs nya evenemangsstråk med Världskulturmuseet, Universeum, Liseberg och Svenska Mässan. Det går att ta sig hit både med kollektivtrafik och med bil. Parkeringsplatser finns i direkt anslutning till sjukhuset.

Tänk på att bygget av Västlänken påverkar både bil- och kollektivtrafik runt Korsvägen och kan innebära längre restider just nu.

Håll dig uppdaterad här 

Vägbeskrivning i Google Maps

Öppna vägbeskrivning

Ta dig hit med kollektivtrafik

Gå till Västtrafik

Våra verksamheter

På Carlanderska finns dels stiftelsens egna verksamheter och våra samarbetspartners. Under verksamheternas sidor nedan hittar du information, kontaktuppgifter och öppettider.

Ditt nästa steg

Jobba hos oss

Vi söker alltid engagerad och kompentent personal. På Carlanderska arbetar vi efter visionen ”Möjligheternas sjukhus” som innebär möjligheter för både patienter och anställda.

FAQ - VANLIGA FRÅGOR & SVAR

Här har vi samlat svaren på några vanliga frågor. Mer information hittar du under sidorna om oss och våra verksamheter.

  • Carlanderska sjukhuset är en kommunal stiftelse med Göteborgs Stad som huvudman. Sjukhuset bedriver frisk- och sjukvård av både privat och offentlig karaktär.

  • Till en del vårdgivare kan du bara komma om du har en sjukvårdsförsäkring eller betalar privat medan du hos andra kan bli patient genom vårdgarantin och där det finns offentliga avtal. Alla invånare i Västra Götalandsregionen kan lista sig på Carlanderska vårdcentral/BVC. Vårdval Rehab innebär att man som patient kan söka utan att vara listad om man har ett vårdbehov. Läs mer under bli patient och under respektive verksamhet för att se vad som gäller.

  • Carlanderska har remisskrav för besök till röntgen. Läs mer under respektive verksamhet för att se om du behöver en remiss.

  • P-platser för besökare finns med infart från Gyllenkrooksgatan. På parkeringsområdet finns två automater. I anslutning till huvudentrén med infart från Eklandagatan – finns handikapplatser samt plats för av- och påstigning 10 minuter. Maximal parkeringstid kl. 08.00-20.00 uppgår till 3 timmar. Ett tips är att ladda ner appen Smart Park.

Integritet och synpunkter

Vi värnar om din personliga integritet och vill att du ska känna dig trygg i hur vi hanterar dina uppgifter. GDPR som är EUs Dataskyddsförordning reglerar hanteringen av personuppgifter. Läs mer om detta i vår integritetspolicy.

Är du missnöjd med din behandling eller bemötandet du fått hos oss? Då ska du i första hand vända dig till den som är ansvarig på mottagningen eller avdelningen du varit hos.