Apotek

Kvalificerad rådgivning

Vårt apotek ligger precis intill vaccinationsmottagningen. Här kan du handla receptfria läkemedel, hämta ut receptbelagd medicin och få rådgivning av farmaceut.

Att ha ett apotek i huset gör vardagen enklare för våra patienter, som kan gå direkt från läkarbesöket och hämta ut ett recept eller köpa receptfria läkemedel. På apoteket finns receptbelagda läkemedel och ett noga utvalt sortiment av receptfria läkemedel och andra välgörande produkter. I de välsorterade hyllorna finns allt från produkter mot allergi, förkylning, värk och feber, hud och sol till intimvård, baby, öron och ögon.

De kunniga farmaceuterna kan ge kvalificerad rådgivning såväl inom det receptfria som det receptbelagda sortimentet och kan exempelvis ge råd om ett specifikt läkemedel ska tas med eller utan mat. Vissa mediciner ger muntorrhet och då föreslår vi en salivstimulerande tablett. Om man vet att ett läkemedel kan ge olika symptom, till exempel från magen, ger vi råd om vad som kan hjälpa att motverka just det problemet.

På receptbelagda läkemedel har de kunskaper om läkemedlen interagerar med varandra. Ett program som ger signal om det finns risk för läkemedelsrelaterade problem när två läkemedel inte passar ihop, och vid tillåtelse kan personalen titta på just dina mediciner.

KONTAKT

Telefon
031-797 96 79

E-post
goteborg.carlanderska@apoteksgruppen.se

Öppettider & telefontider
Måndag-fredag 08.00-17.00

Hitta på plats
Vi finns i närheten av receptionen. Ta trappan mitt emot receptionen för att snabbt hitta till oss.

Hitta till Carlanderska