Carlanderska föreläser

Stilla din nyfikenhet

Kunskap blir aldrig tung att bära hur mycket man än fyller på. En kväll i månaden anordnar Carlanderska föreläsningar med intressanta personer.

En kväll i månaden

Innanför Carlanderskas väggar ryms en ansenlig mängd kunskaper och erfarenheter. Specialisterna är många och vetgirigheten hög. De här kunskaperna vill vi gärna dela med oss av. Minst en kväll i månaden anordnar vi föreläsningskvällar där kan du lära dig mer om allt från sjukhusets historia till operationsrobotar och narkos. Efter föreläsningen äter vi en god middag tillsammans.

Biljetter
Föreläsning inklusive middag endast 120 kr. Biljetter köper du i vår Information vid huvudentrén. OBS! Antalet platser är begränsat så vänta inte för länge med att köpa din biljett. Följ gärna Carlanderska på Facebook så håller du koll på när vi har våra föreläsningar!

Höstens föreläsningar

ROBOT ISTÄLLET FÖR KIRURG?
Torsdag 25 oktober, kl 18.00
På gräsmattan, på vägen, i hemmet – robotarna spelar en allt större roll i våra liv. Nu finns de även i våra operationssalar. Men vad innebär det för kirurgen och patienten? Saskia Eklind, människa och överläkare på Kvinnokliniken vid Carlanderska, föreläser om robotkirurgi!

RÄDDA RYGGEN!
Onsdag 28 november, kl 18.00
Varför ökar ryggbesvären och vad kan man göra åt det? Under den här föreläsningen berättar medarbetare på ortopedkliniken SportsMed rakryggat om hur ryggen ser ut, vanliga ryggskador, hur man förebygger besvär och vad som är god ergonomi för ryggen.

BRÅCK ÄR VÄL INGET ATT BRÅKA OM?
Torsdag 6 december, kl 18.00
Alla kan drabbas av bråck. Men vad är egentligen ett bråck och är det farligt? Jan Dalenbäck, kirurg och docent på Kirurg- och ortopedkliniken vid Carlanderska, föreläser om olika sorters bråck och metoderna som finns vid bråckkirurgi.