Carlanderska föreläser

Stilla din nyfikenhet

Kunskap blir aldrig tung att bära hur mycket man än fyller på. Ett par kvällar per termin anordnar Carlanderska föreläsningar med intressanta personer.

För din säkerhet pausar vi föreläsningarna även i höst och ber att få återkomma hösten 2021.

Innanför Carlanderskas väggar ryms en ansenlig mängd kunskaper och erfarenheter. Specialisterna är många och vetgirigheten hög. De här kunskaperna vill vi gärna dela med oss av. Ett par gånger per termin anordnar vi föreläsningskvällar där kan du lära dig mer om allt från sjukhusets historia till operationsrobotar och narkos. Efter föreläsningen äter vi en god middag tillsammans.

 


Biljetter
Föreläsning inklusive middag endast 120 kr. Biljetter köper du i vår Information vid huvudentrén. OBS! Antalet platser är begränsat så vänta inte för länge med att köpa din biljett. Följ gärna Carlanderska på Facebook så håller du koll på när vi har våra föreläsningar!

Vårens föresläsningar

NÄR ÄR HUVUDVÄRKEN FARLIG?
Tisdag 25 februari, kl 18.00
Ett av våra vanligaste hälsoproblem – huvudvärk – kan bero på en rad olika orsaker som oftast inte är farliga, till exempel stress och oro, spända muskler och förkylning. Ibland kan huvudvärken dock vara symtom på en allvarlig och till och med livshotande sjukdom. Zoltán Fekete, GHP Neuro Center, Carlanderska redogör för olika sorters huvudvärk och när huvudvärken är farlig.

FRAMFLYTTAD TILL 2021 – EN LEDANDE FRÅGA – HAR DU ONT?

En vanlig orsak till smärta är ledvärk och artros. Det är smärtor som kan göra det besvärligt att klara vardagen, till exempel att ta en promenad, resa sig upp från soffan och liknande situationer. Hur du själv, med hjälp av rehab, kan påverka din situation berättar fysioterapeut Josefine Fransson från Carlanderska Rehab i sin föreläsning om ledbesvär och artros.