Carlanderska föreläser

Stilla din nyfikenhet

Kunskap blir aldrig tung att bära hur mycket man än fyller på. En kväll i månaden anordnar Carlanderska föreläsningar med intressanta personer.

En kväll i månaden

Innanför Carlanderskas väggar ryms en ansenlig mängd kunskaper och erfarenheter. Specialisterna är många och vetgirigheten hög. De här kunskaperna vill vi gärna dela med oss av. Minst en kväll i månaden anordnar vi föreläsningskvällar där kan du lära dig mer om allt från sjukhusets historia till operationsrobotar och narkos. Efter föreläsningen äter vi en god middag tillsammans.

Biljetter
Föreläsning inklusive middag endast 120 kr. Biljetter köper du i vår Information vid huvudentrén. OBS! Antalet platser är begränsat så vänta inte för länge med att köpa din biljett. Följ gärna Carlanderska på Facebook så håller du koll på när vi har våra föreläsningar!

Vårens föreläsningar

CARLANDERSKA – ETT MODERNT SJUKHUS FRÅN 1927
Torsdag 28 februari, kl 18.00
När vi 2017 invigde vår nya del var det som om vi byggde färdigt sjukhuset. 90 år efter första invigningen stod hela sjukhuset klart – så som det var tänkt från början. Men varför var det så viktigt för familjen Carlander att få till ett sjukhus i centrala Göteborg? Vibeke Carlander berättar.

ÄVEN ÖGONEN HAR SINA FLÄCKAR
Torsdag 28 mars,  kl 18.00
När vi blir äldre åldras också vår syn. Under föreläsningen tar vi en titt på den bakre delen av ögat och får veta vad som går att göra vid förändringar i gula fläcken. Vila ögonen och spetsa öronen när Staffan Sundelin från Aveny Ögonklinik berättar om nya linsoperationer.

Fler föreläsningar kommer…