Kirurgmottagningen

Vi är en specialistmottagning, som framför allt är profilerad mot mag-tarmkanalens och bukväggens sjukdomar.  Har Du en privat sjukförsäkring eller önskar söka privat går det bra att komma till oss. Vi har för de flesta diagnoser också ett avtal med Västra Götalandsregionen. Det innebär att om Du som patient är inplanerad för bedömning eller för operation inom regionen så kan Du, p g a exempelvis långa väntetider, önska att får bli överförd till oss.

Vid kirurgmottagningen utförs både gastroskopi (magsäcksundersökning) och koloskopi (tjocktarmsundersökning) och inom Carlanderska tillhandahålls även laboratorium, röntgen, operation och vårdavdelning. Detta medför att vägen blir snabb och smidig mellan utredning och eventuellt behövlig operation.

Bråck

Vi erbjuder alla behandlingsmetoder för olika typer av bukväggsbråck såsom ljumskbråck, navelbråck, ärrbråck och även s k ”inre bukbråck” som diafragmabråck. Vi arbetar med både öppna nätmetoder och tillhålsoperationer. Det ger oss en unik möjlighet att erbjuda det bästa alternativet för varje enskild bråckpatient. Ljumskbråck opereras i lokalbedövning eller narkos – allt beroende på lämplighet och patientönskemål. För bråckbehandling finns ett kvalitetsregister, ”Svenskt Bråckregister”, där vi registrerar alla bråckoperationer. Våra operationsresultat är bland de absolut bästa i landet.

Galloperationer

Vid gallstenssjukdomar erbjuder vi operation med titthålsteknik, ”laparoskopi”. Om stenar i de djupa gallvägarna konstateras före operationen eller upptäcks under ingreppet, kan vi ta bort dessa med titthålstekniken direkt under operationen. Hos många andra vårdgivare utförs detta vid ett senare tillfälle, oftast efter en till flera dagar och då med undersökning via matstrupe och magsäck.

Anala sjukdomar

Vid problem med anala sjukdomar finns det en mängd olika åkommor som vi kan utreda och behandla, såsom hemorrojder, fissurer, fistlar, hudflikar m m.

Övriga sjukdomar

Bland övriga sjukdomar som vi utreder och opererar kan nämnas övre magmunsläckage (reflux), olika hudförändringar, fettknölar och andra knölar i underhuden som talgkörtelförstoringar m m.

Vi som arbetar här är:

Asghar Azadani – specialist inom allmänkirurgi och överläkare
Christer Andersson – specialist inom allmänkirurgi och överläkare
Jan Dalenbäck – specialist inom allmänkirurgi och överläkare/docent
Filip Zizka, specialist inom gastroentereologi och hepatologi samt överläkare
Magnus Berne – specialist inom allmänkirurgi och överläkare

Cecilia Breisand Lundegaard – sjuksköterska
Ann-Charlotte Karlsson – sjuksköterska
Sofia Tiquet – sjuksköterska
Birgitta Wängberg – sjuksköterska

Välkommen!

Allmänkirurgi

ÖPPETTIDER:

Måndag-torsdag: 08.00-16.00
Fredagar: 08.00-14.00

Tel: 031-81 80 82
Fax: 031-18 52 83

E-post: carlandergruppen@carlanderska.se

 

 

Infoblad för våra vanligaste ingrepp

Allmänt om anala ingrepp

Allmänt om galloperation

Allmänt om gastroskopi

Allmänt om koloskopi

Allmänt om pilonidalsinus

König

Ljumskbråck

Efter operation

 

 


Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,