Carlanderska föreläser

Innanför Carlanderskas väggar ryms en ansenlig mängd kunskaper och erfarenheter. Specialisterna är många och vetgirigheten hög. De här kunskaperna vill vi gärna dela med oss av. En torsdag i månaden anordnar vi föreläsningskvällar där kan du lära dig mer om allt från sjukhusets historia till operationsrobotar och narkos. Efter föreläsningen äter vi en god middag tillsammans i Restaurang C.

Föreläsning inklusive middag endast 120 kr!
Biljetter köper du i vår Information vid huvudentrén.
OBS! Antalet platser är begränsat så vänta inte för länge med att köpa din biljett!

Varmt välkommen!

PROGRAM

Torsdag 30 augusti, kl 18.00
Vi blir med barn på Carlanderska!
I Carlandersparken tillverkas ett barn om dygnet – minst! Denna kväll kommer Göran Westlander och medarbetare från Livio berätta om de senaste teknikerna för att hjälpa ofrivilligt barnlösa par att bli föräldrar.

Torsdag 27 september, kl 18.00
Vi ser det du inte ser ……
En föreläsning om vad man kan se och inte kan se med olika typer av undersökningar (med vår moderna röntgenteknik). Du får även möjlighet till rundvandring på vår avdelning. Du träffar både våra radiologer och röntgensjuksköterskor.

Torsdag 25 oktober, kl 18.00
Robot i stället för kirurg?
På gräsmattan, på vägen, i hemmet – robotarna spelar en allt större roll i våra liv. Nu finns de även i våra operationssalar. Men vad innebär det för kirurgen och patienten? Saska Eklind, människa och överläkare på Kvinnokliniken vid Carlanderska, föreläser om robotkirurgi.

Onsdag 28 november, kl 18.00
Rädda ryggen!
Varför ökar ryggbesvären och vad kan man göra åt det? Under den här föreläsningen berättat medarbetare på ortopedkliniken SportsMed rakryggat om hur ryggen ser ut, vanliga ryggskador, hur man förebygger besvär och vad som är god ergonomi för ryggen.