Carlanderska föreläser

Innanför Carlanderskas väggar ryms en ansenlig mängd kunskaper och erfarenheter. Specialisterna är många och vetgirigheten hög. De här kunskaperna vill vi gärna dela med oss av. En torsdag i månaden anordnar vi föreläsningskvällar där kan du lära dig mer om allt från sjukhusets historia till operationsrobotar och narkos. Efter föreläsningen äter vi en god middag tillsammans i Restaurang C.

Föreläsning inklusive middag endast 120 kr!
Biljetter köper du i vår Information vid huvudentrén.
OBS! Antalet platser är begränsat så vänta inte för länge med att köpa din biljett!

Varmt välkommen!

PROGRAM

22 februari kl 18.00
Carlanderska – ett modernt sjukhus från 1927
När vi förra året invigde vår nya del var det som om vi byggde färdigt sjukhuset. 90 år efter första invigningen stod hela sjukhuset klart – så som det var tänkt från början. Men varför var det så viktigt för familjen Carlander att få till ett sjukhus i centrala Göteborg? Vibeke Carlander berättar.

22 mars kl 18.00
Vad händer när jag blir sövd?
Vår chefläkare Anders Bengtsson berättar om vad som händer när man blir sövd, och hur det fungerar när man t ex får extra blod under en operation. Har du blivit eller ska bli opererad kan du här få svar på alla frågor om narkos etc.

26 april kl 18.00
Huden – allt om prickar och sol
Nu närmar vi oss sommaren, och vårt största organ ska ut i det fria. Hur är det med prickar? Hur ska man skydda sig mot solen? Vår Hudmottagning berättar det du behöver veta inför sommaren.

31 maj kl 18.00
Vårdfrågan – hetare än någonsin
Nu närmar sig Almedalen och valet – vårdfrågan är hetare än någonsin. Hur ser Carlanderskas sjukhuschef på frågan – hur blir kvalitet på sjukvården bättre, kan man ha privata vårdgivare och hur kan man leda ett sjukhus med siktet inställt på långsiktighet i dagens politiska debatt? Kom och lyssna på Jörgen Månsson, sjukhuschef och professor i allmänmedicin.